Skip to main content

Prečo môjho psa BARF nelieči?

Rozhodli ste sa začať kŕmiť svojoho psíka surovou stravou, ale nejako to nefunguje‍? Aranžujete mäsko a zeleninku, rodinní príslušníci ticho závidia psovi čo za “šmakes” to dnes bude, ale Váš pes len ohrdne nosom a odíde?

Odhodili ste granule,  v obochde s barfom  vybrali jahňacinku dufajúc, že škrabanie navždy skončilo? A ono stále neskončilo..

Barf je druhovo orientovaná strava pre psa, avšak vybrať  TO SPRÁVNE mäso pre citlivejsšie psíky môže byť niekedy  náročnejšie.  Keďže sa venujem výžive psov a bylinám podľa energetiky psa, vnímam stále viac a viac individualitu každého psa. 

Je tu úplne jednoduchá rovnica  energeticky "horúci" pes potrebuje "chladnejšie" mäso ako psík, ktorý je "neutrálny" či "chladnejší" a opačne .

Napr. jahňacie mäso patrí medzi tie ohrevné z pohľadu TČM. Aj keď je brané ako top mäso pre psov alergikov, nie je vhodné pre každého senzitívneho psa a možno práve preto, tomu vášmu jednoducho nechutí, alebo nesedí a škrabanie neustupuje. Váš psík môže bt ohnivejšej nátury a toto mäso ho ešte viac ohrieva. 

Veľa krát som sa stretla s tvrdením BARF "nefunguje" alebo "nechutí" a pri tom riešenie môže byť veľmi jednoduché.

Ak si nie ste istý výberom "barfu" pre vášho miláčika, rezervujte si konzultáciu v Modern wolfs ešte pred tým, ako to vzdáte.